Gülümseyişinizi Daha Mutlu Ve Sağlıklı Hale Getirmek İçin Buradayız
Dünyam Diş Ağız ve Diş Sağlığı Güvencesiyle
Di̇ş İmplant Cerrahi̇si̇
Diş İmplant Cerrahisi
Diş İmplant Cerrahisi

 

DİŞ İMPLANTI NEDİR?

 İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve diş kökünü taklit eden çene kemiğinin içine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz. Diş implantı cerrahisi, diş köklerini metal, vida benzeri direklerle değiştiren ve hasarlı veya eksik dişlerin yerine gerçek dişlere çok benzeyen ve işlev gören yapay dişler yerleştiren bir cerrahi süreci de içerir. Diş implantı, iyi oturmayan protez veya köprü dişlere hoş bir alternatif sunabilir ve bu nedenle geleneksel köprü gibi yöntemlere göre daha fazla tercih edilir.

İmplant, kötü deneyim yaşamış hastaların anlattığı gibi korkutucu ve zor bir tedavi değildir. Hatta, basit bir diş çekiminden daha kolaydır. Lokal anestezi kullanılır ve tamamen ağrısız bir işlemdir. Diş çekimi ile kıyaslandığında daha kolay bir işlemdir.

Tek diş eksikliklerinde uygulanabildiği gibi, çoklu diş eksikliklerinde ve hatta total dişsizlikte de hasta açısından en rahat yöntemdir. Yerleştirilen implant sayısına bağlı olarak, implantlar üzerine yapıştırılan veya vidalanabilen porselen kaplama ve köprüler yapılabildiği gibi; hastanın istediği zaman çıkartabileceği “çıt çıt” benzeri hassas bağlantılarla implantlara tutunan ve bu sayede yemek yerken ya da konuşurken yerinden çıkmayan hareketli protezler de planlanabilir.

EKSİK HER DİŞ İÇİN İMPLANT YAPILABİLİR Mİ?

Yeterli kemik varsa diş hekimlerinin tercihi her zaman kaybedilen her dişin yerine bir implant uygulanmasıdır. Ancak bazı durumlarda iki implant aralıklı yerleştirilip üzerine köprü protezi yapılabilir. Yerleştirilecek implantın sayısı ancak diş hekiminin radyografik muayenesinden sonra belirlenir.

İMPLANT YAPILACAK OLAN BÖLGEDE YETERLİ KEMİK YOKSA NE YAPILABİLİR?

İmplant yapılacak bölgedeki kemiğin yoğunluğu, yüksekliği ve kalınlığı önemlidir. İleri derecede kemik kaybı olan vakalarda greftleme ya da sinüs kaldırma işlemi ile implanta uygun kemik alanları oluşturularak tedaviyi tamamlayabilmekteyiz. Uygulanacak olan kemik tozu miktarı her hastada kemik kaybı oranı doğrultusunda belirlenmekte olup sabit bir ücreti yoktur. Kemik tozu işleminden sonra aynı anda implant cerrahisi yapılabildiği gibi bazı durumlarda greft uygulamasından sonra 4-6 ay bekleme sürecinin ardından implant cerrahisi yapılabilmektedir.

İMPLANT TEDAVİSİ NASIL YAPILIR, HANGİ SÜREÇLERİ İÇERİR?

İmplant uygulaması günümüzdeki teknoloji ile basit bir uygulamadır. Önce lokal anestezi ile bölge uyuşturulur, implant yerleştirilecek kemikte olmayan dişin yerinde bir yuva hazırlanır ve implant bu yuvaya yerleştirilir. İmplant yerleştirildikten sonra, iyileşme döneminde implant üzerinde kalacak olan vidalar yerleştirilir ve iyileşme dönemi beklenir. Diş implantlarının çiğnemeyle oluşan basınçlar karşısında sağlıklı olarak kalabilmesi için, çene kemiği ile tam olarak kaynaşması gereklidir. Bu süre operasyonun türü, bölgesi, hastanın yaşı ve sağlık durumuna göre değişiklik göstermektedir. Operasyondan sonra kalıcı protezlerin yapımı için bir süre gereklidir. Kemik yetersizliğinde yeni kemik oluşturulmuş bölgelere yapılan implantlarda bekleme süresi uzayabilir. Sonrasında ölçü alınır ve planlanan protez yapılır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın